Hoe het allemaal begon

Op 1 januari 2003 is Kennemeruitzend gestart. Vanaf de start lag de focus op Poolse Arbeidsmigranten. Als ware pioniers viel er toentertijd een geheel nieuwe arbeidsmarkt te verkennen en werd er een nieuw fenomeen geïntroduceerd in Nederland, Poolse werknemers.

Vanaf de start heeft Kennemeruitzend zich hard gemaakt voor een juiste behandeling van haar werknemers, zoals goede huisvesting en gelijk loon gelijk werk. Door de jaren heen zijn wij dan ook nauw betrokken geweest bij de vele onderhandelingen die zijn gevoerd tot verbetering van de positie van de arbeidsmigrant.

Gedurende deze eerste jaren van ontwikkeling groeide de branche ook stevig door, Poolse uitzendkrachten werden een begrip in onze samenleving en een niet weg te denken onderdeel van onze economie.

Nu in 2023 is kunnen we dan ook met trots terugkijken hoe deze jaren van ontwikkeling zijn verlopen en de vele obstakels die wij hebben moeten trotseren om te komen waar wij nu staan..

Wat ooit in 2003 klein begon groeide uit tot een uitzendorganisatie met landelijke service.

Het geen ons uniek heeft gemaakt binnen de branche is onze ongekende flexibiliteit in combinatie met het behoud van korte lijnen binnen de organisatie. Een strategie die altijd bepalend is geweest binnen ons bedrijf.

Maatschappelijk betrokken

Samen werken of samenwerken onze slogan die eigenlijk al genoeg zegt.

Zo maken wij ons hard voor de juiste behandeling van onze werknemers, zowel intern als bij onze klanten. Goede huisvesting, goede beloningen en vele extra’s voor onze werknemers zoals leuke uitjes, het aanbieden van scholing en doorgroeimogelijkheden binnen ons bedrijf. Ook zijn wij al jaren nauw betrokken tot verbetering van de positie van de arbeidsmigranten in Nederland.

Daarnaast beiden wij een uitgebreide collectieve zorgverzekering aan, zodat onze werknemers ook in mindere tijden, ver van huis, altijd op ons kunnen rekenen.

Dit alles vertaald zich terug in goed werkgeverschap, goede prestaties op de werkvloer en tevreden werknemers.

Internationaal

Kennemeruitzend heeft in Polen eigen wervings kantoren en kent een samenwerking met partners binnen de branche ten behoeve van de werving en selectie. Meerdere keren per week komen werknemers vanuit Polen naar Nederland om bij onze opdrachtgevers aan de slag te gaan. Het vervoer van en naar Polen wordt tevens volledig door ons georganiseerd. De Poolse nationaliteit is met ruim tachtig procent oververtegenwoordigd binnen ons bedrijf.

Naast de Poolse medewerkers neemt het aantal overige nationaliteiten ook toe bij Kennemeruitzend. Zo werven wij in Tsjechië, Hongarije, Litouwen en Roemenie. In Zuid Europa werven wij tevens met succes al vele jaren in Portugal.

Sociale begeleiding

De sociale begeleiding van onze werknemers begint al tijdens de werving en selectie in Polen. Over de periode van vertrek naar Nederland tot de terugkeer naar Polen wordt men volledig voorgelicht.

Bij aankomst in Nederland wordt men gehuisvest en wordt de nieuwe werknemer uitgenodigd op ons kantoor voor de verdere afhandelingen van het papierwerk. Sofi-nummers worden aangevraagd, bankrekeningen geopend en men wordt aangemeld bij onze collectieve ziektekosten verzekering.

In Nederland zijn 24 uur per dag onze tolken beschikbaar die de uitzendkrachten, indien nodig, kunnen helpen. Zo valt bijvoorbeeld te denken aan dokter en ziekenhuis bezoek.

Ook samenwerken?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Kennemeruitzend u kan bieden, neem dan contact op. Wij maken graag kennis met u.

Heeft u personeel nodig?

  • * Verplichte velden