Historie
10 jaar Kennemerland Uitzendorganisatie b.v.

Op 1 januari 2003 werd Kennemerland Uitzendorganisatie b.v. opgericht.
Het idee, internationale arbeidskrachten uitzenden aan bedrijven in de regio.
Ons kantoor bevond zich op de begane grond in een voormalig asielzoekers-
centrum in Zandvoort. In dit voormalig hotel bevonden zich 52 lege kamers waar totaal 100 werknemers konden wonen. Dit was ons startpunt en binnen nog geen twee maanden waren de eerste werknemers aan het werk.
In 2004 werd Kennemerland een volwaardig gecertificeerd uitzendbureau.
Door onze certificeringen ontstond er een verschuiving in de markt.
Steeds meer grote bedrijven, gevestigd op bedrijventerreinen, gingen werknemers afnemen en seizoenswerk verdween langzaam naar de achtergrond.

In 2005 sloot Kennemerland uitzendorganisatie zich aan bij de VIA, de Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddeling. Vanuit de ideologie, samen staan we sterk ontstond een professionele club uitzenders die in een zeer dynamische markt kennis deelde en zelfs een eigen CAO voor ogen hadden. Niet veel later in 2006 opende Kennemerland een Poolse supermarkt en een Pools Restaurant. Marketing technisch bleek dit een prima zet.
Poolse uitzendkrachten waren nog relatief nieuw, waardoor de media aandacht in die dagen overweldigend was. De groei betekende ook dat wij moesten verhuizen.

Vanaf 2008 bevindt ons kantoor zich in Haarlem. Vanuit deze locatie werken wij nog steeds. Ook was dat het moment dat het regionale karakter verdween en uitzendingen zich langzaam aan over de rest van het land gingen verspreiden.
In 2009 deed Kennemerland mee aan de ondernemersverkiezing 2008/2009. Van de 150 bedrijven werd de top 10 behaald. Wat volgde was een spannende eindstrijd waarin wij eindigde op de vierde plek. Toch niet gek, want de deelne-
merslijst loog er niet om en wij stonden er maar mooi tussen.

Nu in 2013 is het bedrijf nog steeds volop in beweging. Nieuwe tijden maken dat er achter de schermen altijd hard gewerkt wordt. Om vooruitstrevend te werk te gaan zorgen wij ervoor dat er een constante focus blijftliggen op nieuwe idee├źn en inzichten zodat wij samen met onze klanten en de uitzend-
krachten maximaal profiteren van de voordelen die deze markt ons allen biedt.

Dennis Wesselink.
Directeur Kennemerland Uitzendorganisatie b.v.